Over mij

Floor Bakker (1992) is privédocent cello in de omgeving Tilburg. Ze is zowel actief in het uitvoerende circuit – denk aan orkesten, kamermuziekensembles, solo – veelal in de klassieke muziek, alsook in jazz en musicals. Ook heeft ze veel ervaring in het lesgeven aan jongeren in schoolvakken en in de Japanse krijgskunst aikido. De kennis van deze gebieden combineert zij om leerlingen van alle leeftijden passende cellolessen te geven, waarbij de interesses van de leerling centraal staan. In Eindhoven is de lespraktijk vol, in Culemborg kun je bij haar terecht voor een gratis proefles, waarin we samen bepalen hoe we de lessen inrichten naar jouw voorkeur. Misschien wil je graag in een amateurorkest meespelen of de kerstavond bij de familie muzikaal omlijsten of wil je graag naar het conservatorium, het is allemaal mogelijk!

Bestuurservaring

Als bestuurlid en acquisiteur is zij actief bij het Nederlands Symfonie Project (voorheen Symfonie in de Achterhoek), een orkest dat sinds vijf jaar een orkestprojectweek met groot symfonisch repertoire voor conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs organiseert.

Life Sciences & Technology

Floor is zeer breed geïnteresseerd: naast haar activiteiten als celliste en cellodocente heeft Floor een bachelor Life Sciences & Technology aan de Universiteiten Leiden en Delft behaald. Voorheen was zij inventarisator sprinkhanen, libellen en dagvlinders voor Landschap Overijssel. In plaats van te wandelen, begeeft zij zich nu graag per racefiets in de de natuur.

Ander

Floor beoefent de vreedzame vechtkunst Aikido sinds 11 jaar, heeft jeugdgroepen van alle leeftijden hierin ook les gegeven. Het aikido is uitermate geschikt gebleken om te combineren met uitvoerend musicus zijn, omdat dit niet alleen een prettige niet-competitieve bewegingsvorm is, maar daarnaast ertoe heeft bijgedragen dat zich bewustwordingsproces in gang heeft gezet, dat onmisbaar is gebleken in het creatieve proces van muziekstudie.

Begin 2017 richtte Floor de Fontys Dutch Class op: een programma voor buitenlandse medestudenten van het Fontys Conservatorium om Nederlands te leren. Met haar verhuizing naar Eindhoven is dit programma afgelopen, maar de lessen werden goed bezocht en waren voor alle partijen leuk, gezellig en vooral erg leerzaam!