De docente

Floor is vaste docent op het CKE, waar ze lesgeeft op dins- en donderdagen. Op de woensdagen geeft ze les bij Kunsteducatie Culemborg. Vanaf 1 september 2023 verplaatst ze haar lespraktijk van het CKE naar haar studio in de Sint Gerlachstraat 95 in Eindhoven. In Eindhoven is er helaas geen ruimte meer voor nieuwe leerlingen. De mensen die nu bij het CKE les hebben bij mij of bij Jan van der Plas zijn kunnen de lessen in september bij mij voortzetten. Ik hoor het graag als je daarvan gebruik wil maken! In Culemborg zijn nog een paar plekjes vrij. Bent u op zoek zijn naar een cellodocent in (de omgeving van) Culemborg? Dan bent u van harte welkom om eens een proefles te volgen!

Leerlingen over de cellolessen:

“Floor bedenkt heel veel nuttige instructies waardoor het spelen leuker en gemakkelijker wordt. Haar interpretaties van de muziek zijn voor mij vernieuwend en inzichtelijk.”

“Ik hou van de lessen bij Floor. Ze is erg toegankelijk en erg, erg aardig. Ze heeft grappige ideeën, om mijn nervositeit te bestrijden, die ik altijd heb als ik voor iemand voorspeel. Ze is rustgevend maar ook heel enthousiast en ze geeft les met passie, soevereiniteit en een groot vakmanschap.”

Floor heeft een passie voor het lesgeven. Vanaf haar 15e gaf zij medescholieren al bijles in Scheikunde, Natuurkunde, Biologie, Wiskunde B, Grieks en Latijn. Later heeft zij de bijlessen voortgezet als privédocent in de omgeving Leiden en een heel aantal havo- en vwo-leerlingen tot aan het eindexamen begeleid. Daarnaast was zij ook een aantal jaar vaste leraar in de Japanse vechtkunst Aikido voor de kinder- en jeugdlessen bij het Aikido Centrum Leiden. Floor was ook een aantal jaar verbonden als docent Nederlands aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daar gaf ze wekelijkse klassikale lessen aan buitenlandse studenten van de muziek- en dansvakopleidingen. Naarmate haar vaardigheden op de cello zich ontwikkelden, groeide vanaf 2015 ook het aantal leerlingen in Leiden en omstreken dat wekelijkse of tweewekelijkse  cellolessen bij haar volgde. Van 2017 tot maart 2023 had ze ook een cellolespraktijk in Tilburg.