Biografie

Curriculum Vitae
Floor is op haar 7de begonnen met cellolessen bij Marja Pol. Vanaf haar 14de tot 17de maakte zij deel uit van het Raffaellokwartet waarmee ze op het Princes Christina Concours de Orlando Festival prijs won. Met dit kwartet trad zij veel op in Enschede en omstreken. Vanaf haar 16de kreeg ze les bij René Geesing, waarna ze in 2010 tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd toegelaten. Hier studeerde zij bij Larissa Groeneveld en volgde lessen bij Lucia Swarts, Dmitri Ferschtman en Roger Regter. In oktober 2020 studeerde zij cum laude af in de Master of Music aan het conservatorium Tilburg bij Paul Uyterlinde. In juni 2018 soleerde zij met het CREA-Orkest in Ernest Blochs Schelomo: Rhapsodie voor cello en orkest, het jaar daarna soleerde ze in het Celloconcert in A van Robert Schumann, waarvoor zij de studenten van het conservatorium Tilburg bijeen bracht in een orkest. Ze was lid van het Nationaal Jeugdorkest en volgde verschillende masterclasses in binnen- en buitenland, bij o.a. Alban Gerhardt en Gustav Rivinius.

Recente activiteiten
Floor is remplaçant bij Phion, en maakt deel uit van het Arthema Strijkkwartet. Zij heeft een vast duo met pianiste Alba Calle Valiente, met wie zij cellosonates van Rachmaninov, Beethoven en Debussy op het repertoire heeft staan. Ze maakt daarnaast deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het trio met Heather Pinkham en Rogier de Pijper, waarmee ze recent George Crumbs Voice of the Whale uitvoerde, en de Miss Charm Opera Company van Hanna van Rooijen.

Floor is bevlogen cellodocent op het CKE en de KEC. Vanaf 1 september 2023 verplaatst zij haar lespraktijk van het CKE naar haar eigen studio aan de Sint Gerlachstraat 95 in Eindhoven.

In de zomer van 2018 heeft zij na een zoektocht bijna een jaar haar droomcello gevonden bij Gudrun Kremeier in Amsterdam. Dit instrument is in 2016 gebouwd en is een kopie van een cello uit 1730, gebouwd door de Venetiaanse meestervioolbouwer Matteo Gofriller.