Biografie

Curriculum Vitae
Floor is op haar 7de begonnen met cellolessen bij Marja Pol. Vanaf haar 14de tot 17de maakte zij deel uit van het Raffaellokwartet waarmee ze op het Princes Christina Concours de Orlando Festival prijs won. Met dit kwartet trad zij veel op in Enschede en omstreken. Vanaf haar 16de kreeg ze les bij René Geesing, waarna ze in 2010 tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd toegelaten. Hier studeerde zij bij Larissa Groeneveld en volgde lessen bij Lucia Swarts, Dmitri Ferschtman en Roger Regter. Momenteel studeert zij bij Paul Uyterlinde. In juni 2018 soleerde zij met het CREA-Orkest in Ernest Blochs Schelomo: Rhapsodie voor cello en orkest.

Recente activiteiten
Floor is op dit moment in de afrondende fase van haar conservatoriumeindexamen, dat op 24 juni 2019 zal plaatsvinden in de Concertzaal te Tilburg. Daarnaast is ze remplaçant in het Orkest van het Oosten, lid van het Nationaal Jeugdorkest en heeft in september 2018 deelgenomen aan de internationale Sommerakademie Cervo, waar zij masterclasses volgde bij Gustav Rivinius. Zij heeft een vast duo met pianiste Alba Calle Valiente, met wie zij cellosonates van Rachmaninov, Beethoven en Debussy op het repertoire heeft staan. Daarnaast is zij de organisator en leider van het Fontys Strijksextet en speelt zij in verscheidene andere kamermuziekensembles.

Afgelopen zomer heeft zij na een zoektocht bijna een jaar haar droomcello gevonden bij Gudrun Kremeier in Amsterdam. Dit instrument is in 2016 gebouwd en is een kopie van een cello uit 1730, gebouwd door de Venetiaanse meestervioolbouwer Matteo Gofriller. Met dit instrument is zij klaar voor het professionele leven als celliste.